Blog #2 The pressure is on! #TheBloggingBrideNL

Blog #2 The pressure is on! #TheBloggingBrideNL

Blog #2 The pressure is on! #TheBloggingBrideNL

Zoals ik vorige keer vertelde, heb ik nog geen jurk…
Ik hoor je denken.. Nog geen jurk?! Hoe kan dat?! Je zit er de hele dag met je neus boven op!
I know.. I know..

Uiteraard ben ik wel allang bezig geweest met het voorwerk hoor Inspiratie sites als ThePerfectWedding.nl Zankyou weddings, maar ook bladen als Bruid Magazine zijn doorgespit.
“Pinterest has become my best friend” en de sites van mijn favorieten merken zijn al met enige regelmaat afgestruind.

En ja ik kan mijn favoriete bruidszaak bezoeken zo vaak als ik wil en toch kijk ik thuis heerlijk ongegeneerd naar programma’s als “Say Yes to the Dress”, ”I Found the Gown” en “Curvy Brides Boutique”. Want ik ben nu tenslotte ook gewoon een bruid!

En ik weet heel goed dat 80% van de afspraken gescript zijn (trap er niet dames ) en toch zit ik weer met verbazing te kijken naar de bitchende “schoonmonsters”, de jaloerse vriendinnen en zusjes die samenzwerend met mams, hun stijl, dwingend projecteren op de aanstaande bruid.

Want, lieve mensen, zullen we allemaal samen afspreken dat we het de toch al gestreste aanstaande bruidjes, niet moeilijker maken dan het al is? Natuurlijk vinden we het super leuk dat jullie allemaal me-ga benieuwd zijn naar onze jurk. Maar zullen we opmerkingen als: “Hij moet wel perfect zijn!” “Ik zie jou echt niet in iets simpels.. dat is voor jou veel te saai” of “We verwachten nogal wat hoor” en dan in mijn geval gevolgd door de woorden: “Met ouders zoals die van jou” gewoon lekker stoppen?
Want pressure om de beste, mooiste, speciaalste jurk te vinden is er ook wel zonder die vragen haha!

Ook ik weet heus wel dat je gewoon graag wilt dat iedereen je een mooie bruid vind!
Stiekem wil ik dat natuurlijk ook. Maar ik probeer mijzelf voor te houden dat het belangrijkste is dat ik mij er prachtig in voel en dat Bas mij mooi vind. Je vraagt als bruid namelijk ongetwijfeld wel een keer aan je wederhelft wat hij mooi vindt of je laat hem een plaatje zien en vraagt zijn mening. Bij Bas kwam er vaak alleen maar uit: “Ik zeg niks.. Zometeen vind jij het kei mooi!”.
Heel slim schat, heel slim

Dat het veel belangrijker is dat jij er in straalt en je mooi voelt, bleek jaren geleden al toen ik een bruid hielp waarvan haar aanstaande alleen had gezegd “Als ie maar niet paars is”.
De bruid wilde gewoon in een wit/ivoor kleur trouwen dus no problemo. Na een aantal jurken gepast te hebben, beschreef ze er een die we (je raad het al) in het paars hadden hangen. Maar hij kon ook gewoon in ivoor worden geleverd dus geen vuiltje aan de lucht. Ze paste hem aan en zei stralend: “Dit is hem!” Iedereen blij en de moeder van de bruid vroeg nog een keer extra: “Hij kan in het wit he?” “Ja hoor, geen probleem”.
Waarop de bruid voorzichtig zei: “Nee.. in het paars..”. Ze is nog wel 3x terug geweest voor de beslissing maakte en uiteindelijke trouwde ze in haar paarse jurk!
En de bruidegom? Die had nog nooit zo’n mooie bruid gezien..

Liefs Margot

feb 8, 2018 | Posted by in Nieuws | 0 comments
Marie-José Swolfs