Blog #4 Curvy, Plussize, Volslank of gewoon dik.. #TheBloggingBrideNL

Blog #4 Curvy, Plussize, Volslank of gewoon dik.. #TheBloggingBrideNL

Blog #4 Curvy, Plussize, Volslank of gewoon dik.. #TheBloggingBrideNL

Ik heb er even over getwijfeld of ik deze blog zou plaatsen en dat mogen jullie best weten.
Want voor mij is dit toch een stukje diepere blootstelling dan dat ik van plan was..
Mijn maat is wat je noemt: Plussize, curvy, volslank.. Maar ik zeg het maar gewoon zoals het is:
ik ben dik..
Maar wat het punt is: “Dik” heeft een negatieve lading. “Dik” word geassioceerd met lelijk.. en misschien nog wel erger: “Lui en ongezond.”
Laat ik vooropstellen dat ik noch lui noch ongezond ben!
Dik is namelijk gewoon het tegenovergestelde van slank, maar het woord slank heeft géén negatieve lading.

Mensen die mij kennen, weten dat ik geen muurbloempjestype ben. Over het algemeen ben ik sociaal, open, vrolijk en aanwezig. Ik draag waar ik zin in heb.
Een “eyecatcher” kledingstuk of accessoire in mijn kast is eerder de regel dan de uitzondering. Ik ben verslaafd aan lippenstiften en heb deze dan ook van zomers roze tot knalrood en van retro koraal tot aan donkerpaars. Al is Bas niet altijd blij met mijn fel gekleurde lippen. Iets met “dat het afgeeft” Hahaha.
Tegenwoordig trek ik ook aan wat ik leuk vind en hoeft het niet meer persé af te kleden. Een aantal aangesloten jurken hebben hun intrede in mijn kast gedaan en ik probeer echt af te komen van mijn zwarte obsessie.

Dat betekent echter niet dat ik nooit dagen heb waarop ik gewoon ontzettend onzeker ben over “area’s” als mijn buik, mijn onderkin en bovenarmen. Bah! denk ik dan en het liefst kruip ik dan in mijn grote grijze wijde trui met mijn favo zwarte broek. Nog wel met mijn zilveren glitter booties eronder hoor Maar het liefst zo onherkenbaar mogelijk.
Ken je dat? Je gaat s’ochtends de deur uit en je ziet er goed uit! Je humeur schiet omhoog en met een lekker gevoel stap jij de deur uit en de wereld in. Tot je de volgende dag ergens een foto terug ziet, die van je gemaakt is. Op een onbewaakt moment, op een ontspannen moment. Buik niet ingehouden en niet gelet op die vriend onder je kin.
Je ziet die foto en denkt: ” Wat zie ik eruit, dat doe ik nooit meer aan!”

Maar waarom? Waarom zou het zo erg zijn als je mijn buik ziet? Dat als ik lach, er een onderkin verschijnt. Waarom zou ik, als ik er precies hetzelfde uit zou zien maar dan 3 maten kleiner opeens wel “mooi” zijn? Want #HappinesIsNotADresssize
En toch laat ik mij af en toe leiden door (soms zelfs goed bedoelde) pijnlijke opmerkingen en een standaardbeeld.

Afgelopen weekend was het XL Wedding Event. De grootste gratis trouwbeurs van Nederland. Op de catwalk liepen de bruiden van Marie-José Swolfs Bruidsmode & Couture (Maat 34 t/m 44) samen met de bruiden van Emb-Fashion (maat 50 t/m 60) te “shinen” als (pardon my language) een MOTHERF*CKER! Allemaal even mooi. Allemaal even stralend.

Achter de schermen hoorde ik tot mijn verbazing meerdere dames, uit alle maatcategorieën, klagen.
De een zou de ander haar borsten wel willen, of haar haar en wat had dat ene model een mooie slanke taille. “Ik wou dat ik jouw billen had” hoorde ik een prachtig meisje achter mij zeggen.
In mijn ogen waren ze namelijk allemaal op hun eigen manier prachtig. Stuk voor stuk!
En een voor een dwongen ze respect af op die catwalk. Ongeacht maat, cupmaat of uitstraling.

Als we nu allemaal eens naar onszelf zouden kijken zoals we naar een ander kijken?
Gelet op de pluspunten en niet op de minpunten? Ik weet dat ik daarin, nog een lange weg te gaan heb. Maar er wordt aan gewerkt. Ik heb met mijzelf afgesproken, dat ik als bruid echt ga dragen wat ik wil! Dat ik helemaal niet mijn bovenarmen hoef te bedekken als ik een jurk kies waarbij dat niet is. Als mijn droomjurk niet zo afkleedt dan de jurk die ik misschien net iets minder vind, dan ga ik toch gewoon voor mijn droomjurk kiezen.
Want op onze bruiloft, wil ik ook “shinen” als een MOTHERF*CKER!

Zullen we vandaag allemaal iemand een complimentje geven? Al is het maar een kleintje…
Liefs Margot

feb 8, 2018 | Posted by in Nieuws | 0 comments
Marie-José Swolfs